Lördagsrapport från köket

Här kommer lördagens rapport från köket hos husmor.

Det börjar eka lite tomt i frysen på matbröd så jag var bara tvungen att baka lite idag. Tycker att hembakt matbröd är hur gott som helst jämfört med köpt matbröd. Testar gärna nya och helst enkla recept. Jag har idag bakat en Abiskolimpa. Receptet fick jag för ganska längesedan i mailen från Sussie Eriksson och det är nu först som jag har fått tummen ur och testat - jättegoda blev dem. Måste säga att det var bara att "sno" ihop ingredienserna och hälla i formar och sen in i ugnen. Det doftade ljuvligt här hemma när de gräddades. Efter det så bakade jag en enkel rågkaka i långpanna som också blev väldigt god.

 

Vädret ställer till det lite för mig. Imorse snöade det och nu är det inte många plusgrader så snön har inte tinat bort som jag ville på altanen. Vi vill gärna ta ut grillen efter vi har rengjort altangolvet så vår grillpremiär som vi skulle ha imorgon med grillspett får vänta en vecka så nu måste jag fundera ut någon ny maträtt tills imorgon.

Idag bjuder jag på lyxig lättlagad lax med jasminris och en sallad. Laxen fick en asiatisk touch eftersom det var riven ingefära och soya i marinaden. Jag gjorde jasminris till istället för potatis eftersom det kändes så asiatiskt när jag tillagade den. Det smakade jättegott och till efterrätt bjuder jag på en passionssufflé. Mumsigt!

Originalreceptet på passionssufflén var för 4 personer men när jag gjorde den så tycker jag att den gott och väl räcker till 6 personer. Har därför reviderat receptet lite.

Japp - det var allt från mitt kök idag så då undrar jag: Vad har Ni ätit till middag idag eller har det bakats något gott idag?

~ Kram Helena ~