Dagens rapport från köket

Japp - husmor (som jag allmänt kallas här hemma) har stått i köket flera gånger under det senaste dygnet.

För bra länge sedan blev jag inspirerad av Liza att göra egen apelsinmarmelad och igår kväll så kom jag äntligen till skott.

Så här fin blev marmeladen och den smakar fantastiskt, receptet hittar du här.

Idag ville jag ju inte vara sämre så jag har både tagit fram hallon och krusbär från frysen. Sen kokade jag lite hallonsylt av ungefär 1 kg hallon som jag och flickorna plockade i en härlig kväll i somras i närheten där vi bor. Jag gillar inte när sylten blir lös men den får ju inte vara för fast heller, utan så där lagom (vadå svensk?) Sagt och gjort så använde jag både vanligt strösocker och även syltsocker och då blev den så där lagom som jag vill ha den. Visst blev sylten fin?

Av krusbären kokade jag också sylt som tydligen ska passa till nybakade scones, har inte hunnit smaka ännu men jag hoppas den är god.

Här hittar du receptet på hallonsylten o här hittar du receptet på krusbärssylten.

Emma ville bums ha hallonmilkshake i eftermiddag så jag tog vad som fanns hemma som jag mixade samman till en hallonmilkshake. Hon tyckte det var den godaste hallonmilkshaken hon smakat i hela sitt liv - najs.

Vill du testa mitt recept så hittar du det här.

Dagens middagstips från mig blir quinoasallad + kyckling med vitlök och yoghurt. Tänk på att skölja quinoan noga i hett vatten innan tillagning för annars blir den besk. En mycket god och smakrik middag som uppskattades av hela familjen - då blir jag lycklig!

Så här gott ser det ut på tallriken.

Hoppas du också har ätit gott idag. Har du något recept som du vill dela med dig av - tveka inte utan maila mig så kanske jag lägger upp det här och provlagar det också.

~ Kram Helena ~