Gröna fingrar??

I år har jag tänkt att jag ska försöka få gröna fingrar...! Hur nu det ska gå till? Jag har aldrig haft någon grönsaksland men i år har jag fått tag i två pallkragar (1000 tack till älskade maken och vår vän Kenneth).

I den ena pallkragen har jag planterat jordgubbsplantor som jag fick av grannen Ann.

De ser så små och oansenliga ut men jag hoppas innerligt att de kommer att ta sig rejält och trivas ordentligt här hemma hos oss. Enligt Ann så är de tagna från väldigt tåliga plantor så det  hoppas jag att de är :o)))

I den andra pallkragen kommer jag att plantera en massa olika kryddväxter och sallader tänkte jag. Tänk att få gå ut i trädgården och plocka färska kryddor och använda dem direkt i matlagningen - underbart!!

Jag har tidigare försökt att få rabarber att överleva hos oss men misslyckades totalt... :o( Jag grävde upp plantan o slängde den i komposten där den har frodats och njutit av all näring, sol och vatten. När jag skulle fylla pallkragarna så var jag tvungen att gräva ur komposten och ta tillvara på all den härliga jorden som bildats i botten. Fick då lov att ta reda på rabarberrötterna... Jag grävde en rejäl grop i gräsmattan och fyllde med massor av jorden ur komposten och planterade sedan rabarberplantorna däri. Vet att man bör göra detta på hösten men jag var tvungen att gör det nu. Jag hoppas innerligt att även de kommer att trivas hos oss :o))

Nu har det gått några dagar sedan jag planterade ner dem i jorden och de ser sååå vissna ut :o( Men jag hoppas att de kommer att repa sig och ge oss riklig skörd om några år.

Jag skulle vilja gräva upp några gamla buskar på tomten och ersätta dem med röda och svarta vinbär samt ev. någon annan buske. Enligt handelsträdgården jag besökte häromdagen så funkar inte fläder här uppe hos :o( Skulle vilja ha fläder i min trädgård för att göra underbar flädersaft.

 ~ Kram Helena ~