Vackra Höga Kusten

Vi bor, enligt mig, i en av de vackraste delarna i Sverige - nämligen i Höga Kusten. I torsdags åkte vi ner till Nordingrå o besökte Rotsidan.

Rotsidan är en vacker plats där vågorna svallar in mot dess klippor. Klippor som blir underbart varma av solen och som ger ett visst skydd mot blåsten som har en tendens att svalka lite för mycket ibland.

Farfar, Håkan o Mats satte sig ner i solstolarna och filosoferade tillsammans, tyckte det såg ut som Keno reklamen...

Jag hade med mig en hel massa god mat, köttet o kycklingen var rester från pappas firande två dagar innan, medan farmor hade bakat Kryddburkens goda valnötsbröd.

Det började blåsa ganska rejält så vi packade ihop och åkte vidare till Barsta. Barsta har ett otroligt fint kapell som byggdes på 1600-talet. Vid havet ligger även en liten gästhamn och vid gästhamnen ligger en fin liten camping - där skulle vara mysigt att campa nån gång!

Efter besöket i Barsta åkte vi vidare till det vackra fiskeläget Bönhamn, där fikade vi en massa godsaker o åt även vattenmelon. Mums!

Det var inte läge och väder för att bada under vårt besök, till Melker o Oskars stora "sorg" så när vi hade ätit middag på Max åkte vi hem och bytte om till badkläder. Sen åkte vi till Hallonbadet och där badade barnen i kvällssolen medan Håkan o jag låg på filten på stranden och njöt av kvällssolen.

¨

~ Kram Helena ~