På besök i The Big Apple

När jag fyllde 40 i december fick jag en resa till New York av älskade maken. Nu i början av juni var det äntligen dags att åka dit. Det var första gången som jag besökte USA o mina förväntningar var stora. Maken har varit några gånger till Salt Lake City på konferens och då passat på att åka slalom i de härliga backarna i närheten men det här var första gången i NY för honom också.

Innan resan frågade jag flera bekanta om tips över grejor att göra och uppleva och fick en hel del förslag och alla var 100% positiva till NY i helhet o ville absolut komma tillbaka dit igen.

När vi kom till NY kände vi av den 8-9 timmar långa resan i kroppen och tänkte bara ta en sväng på stan för att uppleva stadens puls o se vad det var för stad vi hade landat i. En sväng blev närmare 9 timmar på stan med bl a ett besök uppe i Rockefeller Center där vi blev fotade med härliga Central Park i bakgrunden:

Vi tillbringade dagarna med att fika goda frappuccinos på Starbucks, promenera massor (ca 25-30.000 steg/dag), se en massa kända turistställen osv. En kväll när vi var ute o promenerade tog vi det här vackra fotot i solnedgången.

New York är en helt fantastisk stad med en massa underbara människor, man känner sig trygg att åka i tunnelbanan, mycket att se o göra samt härlig shopping :)))

~ Kram Helena ~