Ekonomisk matlagning - går det?

Att laga god mat för en billig penning behöver inte vara en omöjlighet. Många gånger tycker jag att det är riktigt roligt att försöka få ihop goda o fina matsedlar som inte kostar en hel förmögenhet.

Här kommer lite tips på vad jag gör för att laga mat ekonomiskt. Det är absolut inga nyheter jag kommer med men de tål verkligen att upprepas för det är bra tips.

Under hösten gäller det att ta tillvara på vad naturen bjuder på i form av svamp, bär och frukter. Har man tillgång till fiskevatten är fisk riktigt bra att bunkra upp med också och samma sak gäller kött.

Kött kan man köpa direkt från bönder och jaktlag om man inte vill handla på affären. Jag har förmånen att gilla att vara ute i skog och mark å plocka bär och svamp så hösten är en av mina favoritårstider. Min pappa både fiskar och jagar så vi brukar få lite fisk och kött av honom.

Utöver det så brukar jag alltid se till att handla på mig matvaror som går åt här hemma när det är extrapriser, ex kycklingfiléer, fläskfilé, falukorv, krossade tomater mm när det är bättre priser. Frys in och ta fram när det är matlagningsdags.

Här hemma har vi två stora frysboxar i källaren som jag brukar fylla med allehanda godsaker. Den ena frysen fyller jag med bär, svamp, hemkokt saft och rårörda jordgubbar. Medan den andra frysen fylls med kött, fisk, hembakat och annat smått o gott.

I matkällaren trängs hemlagade burkar med gelé, olika sorters syltburkar, äppelmos och annat gott med sånt som jag bunkrat på mig från affären.

Laga mat i storkok emellanåt, frys ner i matlådor som tas fram när det behövs. Ät ur frysen på matlådor emellanåt så maten inte förstörs och blir dålig.

Inventera frysen, skriv upp vad som finns och utifrån innehållet i frysen skriver man matsedel utifrån det.

~ Kram Helena ~