Fredag i köket

Igår lovade jag i bloggen att jag skulle lägga ut receptet till morotskakan - det finns nu utlagt!

När jag gick och lade mig sent i natt satte jag in Kerstins långpannelimpa i ugnen, receptet hittade jag i Lizas blogg, och när jag vaknade var det klart. Snacka om smidigt! Brödet blev väldigt högt men någon risk att det skulle rinna av/ur långpannan fanns aldrig. Det blev 90 skivor av brödet - snacka om ekonomiskt!

Till frukost åt jag två skivor av brödet med smör och hushållsost på och till det nybryggt kaffe - hur rackarns gott som helst...!

Sen stöpte jag en vetebullsdeg, receptet hittade jag igår hos kryddburken i hennes blogg, och efter lite modifikation av fyllningen blev mina bullar så här fina:

Mitt i gräddningen av bullarna kilade jag iväg och hämtade barnen när de slutade skolan och de tyckte att både limpan och bullarna var kanongoda! Så roligt att höra när man (= jag) stått i köket i mååååånga timmar...

Efter bullarna var klara så stöpte jag en matbrödsdeg till, varför ta det lugnt när man kan ha "häcken" full... *fniss*

Receptet på valnötsbrödet hittade jag också i kryddburkens blogg igår. De ser så vansinnigt goda ut så ikväll ska vi provsmaka när vi myser framför tv'n.

Husmors ork tog därmed slut och någon middag orkade jag inte sno ihop så jag tog med familjen på Subway istället och sedan bar det av till Hörnsjön för WildKids med MIXgruppen på kyrkan.

~ Kram Helena ~