Allt möjligt!

Promenad till affären

Idag var jag "tvungen" att posta några brev så jag bestämde mig för att ta en promenad till affären i det fina vintervädret. Nu har inte vi speciellt långt till affären utan det tar bara drygt 30 minuter att gå dit fram o tillbaka. Å så tänkte jag passa på att handla en korvring och en liter mjölk till dagens middag när jag ändå gick dit.

Klädde på mig och lånade lillskruttans ryggsäck och begav mig dit. Det var inte speciellt lätt att ta sig fram till affären trots att det inte snöat på flera dagar. Det var riktigt dåligt plogat på trottoarerna och cykelvägen så många gånger fick jag lov att gå ute i vägbanan, säkert? Självklart (NOT)...

På affären insåg jag att de hade bättre pris på både ost och fläskfilé och så hade de semlor! Jag kan ju varken gå förbi fläskfilé när det är "kampanjpris" eller semlor när de kommit. Så jag fyllde ryggsäcken med diverse mat o begav mig hemåt. Men gissa om ryggsäcken blev tung!? Den vägde 8 - 9 kg (uppskattade jag grovt när jag kom hem) o det är ganska mycket när man inte är van och som jag just nu - dålig kondis!

Kände mig riktigt, riktigt duktig när jag kom hem, trots ömmande rygg, att jag tagit mig en promenad till affären. Funderar över varför man (läs jag/vi) är så himla dålig på att ta promenad dit oftare?! I och för sig så är själva handlingen en av orsakerna då jag oftast handlar en gång i veckan å sen kompletteringshandlar på väg hem från stan.

Nåväl, sinnet känns så himla bättre nu när jag fått en liten dos av underbart härlig vinter-friskluft.

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar...