Scrap

Min favorithobby nr 1 - Scrapbooking! Det är en sån givande och personlighetsutvecklande hobby som jag verkligen kan rekommendera!

8 is enough - kit #2

Som jag bloggat om tidigare så finns det en utmaning som snurrar runt på nätet i scrapvärlden som kallas för 8 is enough.

Lite kort handlar det om att man ska plocka fram 8 olika saker o skapa minst 4 layouter utifrån materialet. Cardstock o lim är ngr grejor som man får använda utifrån dessa 8 produkter.

Jag tyckte det här var så vansinnigt enkelt och otroligt roligt att skapa utifrån så igår kväll satte jag ihop mitt andra 8 is enough kit och valde ut varsitt foto på oss i familjen. Så här såg kitet ut:

Underbara papper o journalingrutor från October Afternoon's papperskollektion "The Thrift Shop", några korta bitar av spetsar, en påse med diverse gamla blommor, ngr förp med thickers från American Crafts (älskar dem) samt ngr förp med ngr rub-ons/förp.

Å det här var den första layouten jag skapade med materialet - me at 39 - på den dolda journalingen har jag skrivit hur det känns att vara jag vid 39 år.

Den andra layouten är på min man, Håkan, vi träffades för första ggn i augusti 1987 o jag blev blixtförälskad vid första ögonkastet. Det var inte besvarat förrän ngr år senare (1991) då både han o jag var singlar...

om min ena dotter Felicia, handlar den tredje layouten om, å det handlar om att man måste lyfta blicken för att se himlen å vad jag gjorde i hennes ålder...

Emma, min lillskrutta, älskar att läsa böcker o snacka om att det är ett underbart sätt att drömma sig bort i böckernas värld och att man lär sig mycket.

Tycker att jag var riktigt duktig på att skapa med fyra olika färger på cardstocken o att bara ETT av dem var vitt å inget var kraft...! DET är också en utmaning för mig - att skapa med andra färger på cardstocken o inte bara använda mig av vitt eller kraft.

Häng på du också å skapa utifrån utmaningen! Skriv gärna en kommentar om du kikar in o hakar på så kommer jag o kikar i din blogg!

~ Kram Helena ~

 

8 is enough

Jag har en scrapvän på nätet, Anna, som kör en köpstopsutmaning. Utmaningen innebär att hon måste skapa 100 alster innan hon får köpa nåt scrappigt (förutom nödvändigheter som man måste ha för att KUNNA scrappa). Snart är hon i mål - heja-heja, Anna!

Själv har jag scrappat 72 st layouter och över 175 st kort hittills i år - WOW liksom :)

Ovan nämnda Anna inspirerade mig att scrappa utmaningen 8 is enough, vilket innebär att man letar fram 8 st produkter som man bara får använda (förutom cardstock, fästprodukter och färg). Anna hade, i sin tur, fått inspiration från Sockergrynet. Dessa 8 produkter ska räcka till 4 st layouter. Himla svårt tänkte jag innan jag satte igång men icke sa Nicke - lätt som en plätt var det måste jag säga. Jag fick ihop mina 4 layouter på 2½ timme! REKORD!

De här 8 produkterna valde jag:

3 st (gamla) mönstrade dubbelsidiga papper från Chatterbox, bruna chipboard alfabet från Basic Grey, journaling block från K&Company, champagnefärgade rhinestones från Reprint, blå rosor och blad.

Å så här blev mina 4 layouter:

Lillskruttan gick ut trean nu i juni och då blir det ju ett "hej då" till fröken:

Samma lillskrutta fick "blodad tand" i fjol på semestern när vi var i Göteborg (och på Tivoli i Danmark) och åkte karuseller:

Äldsta dottern och hennes kompis Sally var ute i snön o fotomodellade medan lillskruttan fotade dem:

Måste erkänna att jag gillar faktiskt att posera framför kameran nu för tiden, till skillnad mot för tidigare...

När jag var klar var rosorna slut, bokstavshögen betydligt mindre och de tre mönstrade papprena var så gott som helt slut - endast 4 st minimala spillbitar fanns kvar *gillar*

Jag kommer absolut att anamma den här "scrapmetoden" fler gånger - häng på du också!

~ Kram Helena ~

 

Mer scrappat

Fortsätter min vernisage att visa några layouter från måndagens scrapträff i Skorped.

Först ut idag är en layout på mig själv där jag blev fotad en dag för några veckor sedan på höskullen i en lagård hos en god vän. Klart cowboyhatten skulle med...! Bakom fotot skymtar en journalingtag som jag skrivit lite info på.

Den andra layouten är på min yngre syster, Jennie. Det här fotot tycker jag verkligen ser ut som om det är taget till en reklamannons eller till en friluftskatalog för något klädmärke.

Å dagens sista layout är på lillskruttan när hon fick inlines ifjol på 9-årsdagen.

Det mesta av materialet kommer från Scraphuset (med några undantag).

~ Kram Helena ~

 

Scrap i Skorped

Igår var jag o några goa scrapvänner till en by som heter Skorped, som ligger några mil utanför Övik. Vi har gjort till en tradition att åka upp en hel dag till Gullis sommarställe mitt i sommaren och scrappa hela dagen lång.

Gulli är en helt fantastisk go kvinna (o det är alla andra i scrapgruppen också) och en utomordentlig värdinna. Hon servade oss hela dagen med fika (go' kaka med grädde + tre kaksorter), lunch (trattkantarellsoppa), efterrätt (marängbotten med vaniljvisp och dajm), middag (porterstek med sås, grekisk potatisgratäng och sallad), efterrätt (rabarberpaj med vaniljvisp) och avslutningsvis färsk ananas.

Som vanligt kommer scraplusten farandes med världens fart över mig när jag stiger in i hennes kök i Skorped. Igår gjorde jag inte mindre än 13 (!!!) layouter på 12 timmar. Det är rekord för mig. Här är några av dem:

Håkan, min man, är verkligen my love - gillar det här vintage/grunge redigerade fotot på honom som jag tog häromveckan vid en utflykt vi gjorde.

Min syster har två goa killar, Oskar är den yngste av dem o han var så rackarns söt när vi hade femkamp på Emmas 10-års kalas.

Min äldsta dotter, Felicia, var ute tillsammans med lillasystern o kompisen Sally i mars. Då fotade de varandra och jag tycker verkligen att det är fotot speglar henne. Ett färgglatt foto men ändå dämpat och vill vara lite så där lagomt cool.

Jag brukar alltid ta med mig kameran när vi är där uppe och fota oss. I år blev det jag och Malin som gick runt en sväng och fotade varandra. Det är så roligt att få vara lite ego och modella framför en hel massa gamla och vackra byggnader som ger en vacker och levande bakgrund till fotografierna.

~ Kram Helena ~

 

Workshop i Umeå

Hela helgen har jag och Anette, som äger Scraphuset, varit i Umeå på pysselträff med delar av material från butiken. Där sålde vi så mycket som vi kunde och jag höll även en demo i hur man gör enkla kort och tags med distressrute-teknik.

Sen höll jag även workshop i hur man gör en trekantsask på ett dekorativt sätt. Det var riktigt roligt att se all skaparglädje och hur fina askar de gjorde på kort tid. Idén till asken fick jag en kväll för ngr månader sedan på föreningens pysselträff när Kicki gjorde en sån och sen sökte jag lite på internet och hittade lite mer bilder/info.

Så här såg två av mina visningsex ut som jag hade med mig i helgen:

I fredags fyllde min goa och härliga vän, Anna, 40 år. Hon önskade sig inga presenter utan istället fick man gärna ge en "slant" till hjälparbete i Ukraina (dit hennes man kör hjälpsändningar på fritiden).

Jag gjorde en ask till henne och stoppade ner lite slantar i den och så här blev asken till Anna:

Hoppas ni har haft en härlig helg och att ni ser fram emot veckan som kommer, för det gör jag!

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar...