Scrap

Min favorithobby nr 1 - Scrapbooking! Det är en sån givande och personlighetsutvecklande hobby som jag verkligen kan rekommendera!

Favoriter från Pion Design

Här är jag i ett av mina "rätta element" - på höskullen. Tänk så många somrar och studiedagar som jag tillbringade som barn hos min mormor i hennes ladugård å på höskullen...! Vilken underbar uppväxt.

Lillskruttan är verkligen en färgstark person, speciellt hennes personlighet. Dagen innan midsommarafton tillbringade hon hos en kompis å när hon kom hem sent på kvällen var hela håret färgat i regnbågens alla färger (tack gode Gud att det var färg på sprayburk de hade använt...) *fniss*

Som jag skrev i förra inlägget är papper från Pion Design en klar favorit hos mig - det är ljuvliga, färgmatchande och helt UNDERBARA papper som Teresa Lundström designar åt dem. Rekommenderas verkligen!

Å naturligtvis finns de att köpa hos Scraphuset :)))

Over and out!

~ Kram Helena ~

 

Min scrap-mojo är tillbaka

Å himmel vad skoj det är att bege sig ner till min ateljé och sätta händerna i foton, mönstrade papper o dekorationer. Det var ett bra tag sedan som jag kände mig laddad o manad till att bege mig dit ner. Men sen i tisdags har min scrap-mojo kommit tillbaka o jag känner äntligen glädje igen *halleluja*

Först ut är en layout som jag har gjort på min syster o hennes man, den har jag skapat till skissutmaningen som Arkivet har denna månad:

En färgglad layout på mig själv som jag har skapat till Karlssons Scrapperis tävling, det rosa mönsterpappret som jag använt som cardstock/bakgrundspapper är en av mina favoritpapper från My Minds Eye:

Min äldsta dotter är vacker som en dag på det här fotot som togs en härlig sommardag i fjol, layouten är gjord efter en skiss på Svensk Scrapbooking:

Sist ut idag är en layout på lillskruttan som är redo för skolan, i höstas när  hon skulle börja fyran:

Japp, det var fyra av mina senaste alster å det var så himla skoj att äntligen känna lust att scrappa igen.

~ Kram Helena ~

 

10-i-topp - LO - 2010

Har aldrig gjort någon 10-i-topp lista tidigare över de layouter jag varit mest nöjd med under året som gått så nu blir det för första gången. Vissa av layouterna har jag inte visat här tidigare.

Det var inte det lättaste att välja ut 10 st layouter som betyder mest eller som jag är mest nöjd med som skapats under 2010. Faktiskt så har jag ännu fler som jag känner mig så där riktigt nöjd med.

Men 10 st ska det vara så håll i hatten - här kommer de 10 layouter jag tycker bäst om som jag gjort under 2010:

1. Bedårande - gillar verkligen färgerna, upplägget, dekorationerna och fotot.

2. Mitt hjärta - en LO jag gjorde till en tävling - hela skapandeprocessen och resultatet var både skoj och stimulerande.

3. Håkan, min älskade man, är mitt #1. Gillar upplägget, färgerna och fotot som jag redigerat något i PhotoShop så det blev lite mer grunge'igt.

4. Min systers yngsta son, Oskar, älskar att spexa å då speciellt framför kameran. Gillar det gula i layouten trots att jag inte är någon "gul" person.

5. Felicia är så vacker på det här fotot. Ett foto som vi tog en dag när vi var ute i skogen och tittade på ett fantastiskt vattenfall i vår närhet. Gillar färgerna och de få dekorationerna.

6. Den här layouten är speciell för mig, ett foto som togs när jag just varit hos MakeUpStore o blivit sminkad för första gången. Å himmel vad jag kände mig vacker *rodnar* Tycker även om det romantiska över layouten.

7. Malin är en av mina bästa vänner. Vi träffades genom våra barn och har genom scrapbooking blivit goda vänner. Vi kan prata om allt å åker gärna o fotar varandra å är så där ego framför kameran :))

8. Ytterligare ett foto på Felicia som tagits i skogen vid vattenfallet. Gillar även det här fotot å papprena å dekorationerna - ja, allt som gör layouten till den är.

9. Vår yngsta dotter kallas oftast för lillskruttan av mig, vilket speglar ganska tydligt hur hon är.

10. Oskar som äntligen fyller 4 år å här är det kalasdax. Det enkla tilltalar ofta mig mer än det överdekorerade. Den här layouten speglar mig ganska väl.

~ Kram Helena ~

 

Julklappsetiketter

I förra veckan när jag o pysslade tillsammans med alla goa medlemmar i föreningen (HighCoastScrap) satt jag och gjorde en massa julklappsetiketter.

Snygga och dekorativa julklappsetiketter är enkla att göra om man utgår från en färdig tag, chalkar kanterna, sätter fast mönstrat papper, lite wellpapp o kanske ett snyggt band, lite blommor el dyl.

Snyggare och enklare kan det ju inte bli, eller hur?!

Å visst är det mycket roligare att få en handgjord julklappsetiketter på sin julklapp istället för en köpeetikett??

~ Kram Helena ~

 

Julinspiration

Idag tänkte jag visa lite enkla men ack så dekorativa och riktigt fina julinspirerade grejor jag gjort.

Först ut är fina paket inslagna i brunt tjockt papper som jag dekorerat med underbara papper från Pion Designs och Bo Bunnys julkollektion 2010 och även överblivet wellpapp från gömmorna. Stämplarna är Reprints underbara clearstamps med bl a bokmärkesänglarna.

Sen har jag gjort en "servettring" av kraft cardstock, samma mönstrade papper o wellpapp som ovan o även lite blommor som dekoration som jag trätt utanpå fyra stycken kronljus. En perfekt gåva att ge bort tillsammans med en altrad tändsticksask i matchande papper.

Stämpla på blockljus var ju rackarns kul o den här stämpeln, också från Reprint, har i år snabbt blivit en favorit hos mig. Den är så vansinnigt snygg!

Superenkelt o dekorativt blockljus att ge bort. Lite wellpapp, spets o randigt snöre å så är det klart!

Vill man ge bort lite skumtomtar men har inget snyggt att ge bort dem i så är en cellofanpåse perfekt å att man gör en egen topper som man häftar på. Vill man så kan man även stämpla eller stansa ut God Jul, Grattis el nåt helt annat o limma på.

Papper, stämplar, cellofanpåsar o dekorationer har jag införskaffat hos Scraphuset.

~ Kram Helena ~

 
Fler artiklar...