Anitas rullrån

Jag har alltid tyckt att rullrån hör julen till. De ska vara så där härligt frasiga och ska nästan gå sönder bara man tittar på dem...

Själv har jag aldrig provat att göra rullrån, men i år tänkte att jag skulle testa i alla fall. Begav mig ut på stan och köpte mig en rullrånspinne (köpte den på Glada Grodan här i stan) och bokade in mamma på "rullrånsskola".

Jag tyckte att det var lite väl trixigt att få de så där välrullade och runda som alla andra får dem första gången. Smaken var det absolut inget fel på men snygga var de i alla fall inte.

Provade en andra gång och då gick det mycket bättre :o)

Smält smöret. Blanda samman vatten, socker, grädde och vetemjöl i en skål eller bunke. Tillsätt det smälta smöret och blanda allt ordentligt.

Klicka ut smeten (ca 1,5 – 2 msk) i ett rullrånsjärn.

Grädda tills de blivit gyllenbruna.

Rulla ihop dem med hjälp av en rullrånspinne. Låt svalna på en handduk (eller hushållspapper). Jag vänder/rullar dem några gånger på handduken under tiden som de svalnar så de inte sjunker ihop och blir platta när de svalnar.

Servera rullrånen till en god nybryggt kopp kaffe eller varför inte till saffransglass på julafton?

Hela receptet på Anitas rullrån (min mamma heter Anita) hittar du här!

♥ Kram Helena ♥