Pastasås med lövbiff

I köket trivs jag som allra bäst när jag har bra matvaror hemma och faktiskt inte har planerat ex middagen allt för detaljerat. Idag var en sån dag.

Jag tog fram lövbiff ur frysen och när den hade tinat (efter jag julpyntat klart) så var det dags att laga middag. Jag hade inte planerat något alls till dagens middag men i kylskåpet fanns både schalottenlök, vitlök, grädde, creme fraiche som fick samsas med lövbiffen tänkte jag.

Jag började med att finhacka vitlöken och schalottenlöken. Därefter strimlade jag lövbiffen. Fräs löksorterna i en ganska het stekpanna i smör - lägg över i en gryta.

Stek därefter lövbiffen och lägg över i grytan.

Häll i grädde, creme fraiche, vitt matlagningsvis, sambal oelek och därefter köttbuljongtärning mm och låt puttra i 10 minuter.

Smaka av med salt och fem sorters peppar.

Servera med nykokt spaghetti och riven färsk parmesanost. En god sallad är också gott till.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥