Apelsinmarmelad

För flera år sedan kokade jag min första apelsinmarmelad efter jag blivit inspirerad av min vän Lisa. Sedan dess har jag inte köpt apelsinmarmelad på affären. Tycker att den hemgjorda smakar så mycket bättre.

Idag var det dags att koka en laddning igen då vi haft slut på marmelad länge här hemma.

Jag börjar med att skrubba ekologiska apelsiner ordentligt och därefter skär jag dem i bitar och lägger i en matberedare.

Mixar apelsinerna ordentligt i några minuter så det blir små bitar av dem.

Lägg ner apelsinbitarna i en stor kastrull och häll i vatten. Låt koka upp och tillsätt syltsocker.

Låt puttra ordentligt i 15 minuter - rör så gott som hela tiden. Stäng av plattan och låt marmeladen stå innan den hälls i burkar. Burkarna brukar jag skölja med vatten o atamonblandning o får stå i ugnen under tiden som marmeladen kokas. Allt för att de ska hålla så länge som möjligt.

Godare än så här blir det inte! Jag lovar :o)

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥