Falska potatisbakelser

I lördags publicerade en FB-vän en bild på falska potatisbakelser som hon hade bakat. Jag har länge tänkt att baka det här hemma men inte kommit mig för förrän i lördags - Ulrika gav mig en "spark i baken" så att säga :o)

Vispa äggen pösigt i en bunke med en elvisp. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Blanda till sist ner det smälta smöret.

Häll smeten i en smord och bröad långpanna.

Grädda i 200° i 15 - 20 minuter.

Gör marsankräm (på 4 dl mjölk) av kokbar marsan. Låt svalna ett tag så den blir ljummen.

Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt den ljumma marsankrämen, lite i taget, i smörkrämen och blanda samman ordenligt.

Bred krämen på den kalla kakan och ställ plåten i frysen ett tag.

Riv mandelmassa grovt på ett rivjärn direkt över smörkrämen. Pudra över kakao.

Ställ gärna kakan i frysen ytterligare en stund så går den lättare att skära i bitar.

Kakan passar utmärkt att frysa in. Jag brukar skära kakan i bitar och frysa in innan jag lägger de ovanpå varandra i en burk (naturligtvis med ett bakplåtspapper mellan).

Ett gammalt och beprövat recept som slår det mesta om man frågar mig :o)

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥