Äppelpaj

Så här på hösten, i äppeltider, när träden formligen dignar av äpplen så måste man ju bara baka den allra godaste äppelpajen av dem alla - Johannas äppelpaj.

Johanna är en vän och av henne fick jag det här fantastiskt goda receptet - titta o ta del av det å sen ta o testa det själv vet ja'!

Av de fina äpplena som jag plockade hemma hos Anna häromkvällen så var jag ju bara "tvungen" att göra äppelpajen i pajformen med äpple på som vi fick i bröllopspresent för drygt 21 år sedan (hugaligen så fort tiden går...).

Jag börjar med att smälta smöret och låta det svalna. Under tiden det svalnar så vispar jag ägg och strösocker poröst. Därefter blandar jag ner vetemjöl och bakpulver. Till sist är det smörets tur att blandas ner.

Smeten häller jag i pajformen.

Å så skalar jag äpplen som jag skivar och trycker ner i smeten. Kanel och strösocker strör jag över innan det är dags att grädda pajen.

Den blir fantastiskt god speciellt tillsammans med en rejäl klick vaniljvisp och en god kopp kaffe.


Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

Senast uppdaterad (2014-09-03 14:00)