Polkamaränger

Jag måste säga att jag gillar verkligen min lilla nya fotostudio som jag just införskaffat! Jag är långt ifrån någon "proffsfotograf" men har länge velat få till finare foton på mina bilder hit till bloggen. Speciellt nu när hösten och mörkret är på intågande.

I förra veckan fick jag hem den lilla fotostudion, ca 60 x 60 x 60 cm, och har nu testat att fota lite i den. Bakgrunderna som jag hittills använt mig av är vanliga scrapbookingpapper i mönster som jag älskar. Just den här småblommiga bakgrunden är ett papper från Maja Designs kollektion som heter Coffee in the Arbour.

Jag hade fått över några äggvitor i söndags så jag frågade lillskruttan om hon ville att jag skulle göra lite maränger med polkasmak. Å naturligtvis ville hon det :o) Jag började med att vispa äggvitor o en del av strösockret så det blir riktigt vitt och hårt.

Därefter tillsatte jag resten av strösockret, florsockret och även pepparmintolja (dr Oetker från bakhyllan).

Tillsätt droppar av röd karamellfärg till smeten och rör runt lite lätt eller ordentligt. Du väljer om du vill ha marmorerade maränger eller rosa.

Antingen så spritsar du ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt (det gick inte så bra för mig) eller så klickar du ut dem.

Grädda mitt i ugnen i 125° i 40 minuter och stäng därefter ugnen och låt marängerna eftertorka tills både ugnen och marängerna har svalnat helt.

Mina maränger blev långt ifrån snygga men ruskigt goda i alla fall! Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥