helenas-web.nu

Dagens rapport från köket

Japp - husmor (som jag allmänt kallas här hemma) har stått i köket flera gånger under det senaste dygnet.

För bra länge sedan blev jag inspirerad av Liza att göra egen apelsinmarmelad och igår kväll så kom jag äntligen till skott.

Så här fin blev marmeladen och den smakar fantastiskt, receptet hittar du här.

Idag ville jag ju inte vara sämre så jag har både tagit fram hallon och krusbär från frysen. Sen kokade jag lite hallonsylt av ungefär 1 kg hallon som jag och flickorna plockade i en härlig kväll i somras i närheten där vi bor. Jag gillar inte när sylten blir lös men den får ju inte vara för fast heller, utan så där lagom (vadå svensk?) Sagt och gjort så använde jag både vanligt strösocker och även syltsocker och då blev den så där lagom som jag vill ha den. Visst blev sylten fin?

Av krusbären kokade jag också sylt som tydligen ska passa till nybakade scones, har inte hunnit smaka ännu men jag hoppas den är god.

Här hittar du receptet på hallonsylten o här hittar du receptet på krusbärssylten.

Emma ville bums ha hallonmilkshake i eftermiddag så jag tog vad som fanns hemma som jag mixade samman till en hallonmilkshake. Hon tyckte det var den godaste hallonmilkshaken hon smakat i hela sitt liv - najs.

Vill du testa mitt recept så hittar du det här.

Dagens middagstips från mig blir quinoasallad + kyckling med vitlök och yoghurt. Tänk på att skölja quinoan noga i hett vatten innan tillagning för annars blir den besk. En mycket god och smakrik middag som uppskattades av hela familjen - då blir jag lycklig!

Så här gott ser det ut på tallriken.

Hoppas du också har ätit gott idag. Har du något recept som du vill dela med dig av - tveka inte utan maila mig så kanske jag lägger upp det här och provlagar det också.

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-04-16 19:14)

 

Premiär med blog-candy

Äntligen är det STOR premiär för min "nya" hemsida/blogg. Det har nu gått nästan 5 år sedan jag startade helenas-web.nu och visst är det väl dags för en förnyelse...?!

Här på sidan kommer du att hitta massor av recept, som vanligt, de allra flesta recepten har jag provlagat (på dessa finns det kommentarer samt foton), lite tips i köket (fler fylls på allt eftersom) men även bilder på kort och layouter jag gjort.

För att fira detta så har jag en blog-candy.

Min giveaway består bl a av 3 förp thickers, 1 förp chipboardbokstäver, 1 förp blingstenar, blommor i massor av olika storlekar och varianter, journalingblad- o rutor, spetsar, band, pärlfloss, egengjorda pins, knappar, brads mm mm.

För att delta i min blog-candy så vill jag att du gör följande:
* Skriv en kommentar i det här inlägget (obs - du måste ange både din mailadress samt hemsidesadress)
* Länka till mitt inlägg på din hemsida/blogg

Fram tom söndag 19/4 kl 23.59 har du på dig att kommentera för sedan dras en vinnare.

Lycka till!

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-04-15 10:47)

 

Dagens middagstips

Igår när jag var hos min syster i Holmsund satt jag och bläddrade igenom en hel del gamla tidningar, Hemmets Journal om jag minns rätt.

Jag tycker ju att det är jätteroligt att laga mat och baka så naturligtvis så fastnade jag på matsidorna. Jag har en förkärlek till fiskrätter och hittade då ett recept på fiskbiffar. Så efter lite modifikation av receptet så blev det fiskbiffar till middag här hemma idag, dagen till ära så bjöd jag min pappa på middag också. Fiskälskare som han är så gav han mig högsta betyg Smile.

Till fiskbiffarna serverade jag kokt potatis, kall romsås och kokta gröna ärtor.

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-04-14 20:20)

 

TACK + earth hour

Ett STORT och innerligt TACK till alla som kom till dagens tjejfrukost i Pingstkyrkan här i stan i morse.

Jag hade fått förfrågan om att prata om scrapbooking och tackade självklart ja till detta. När jag pratar om scrap på såna här "träffar" så brukar jag inte berätta hur man scrappar utan istället om vad det ger mig och hur jag har utvecklats som människa sen jag började scrappa. Vill man veta hur man scrappar så får man gå en kurs hos mig istället...

Eftersom jag pratar om vad scrapping ger mig så blir det väldigt personligt och ganska utlämnande vilket många uppskattar och blir berörda av. Det var flera som kom fram till mig efteråt och tackade mig och sa att jag hade varit jättebra, intressant och hade mycket inlevelse. DET rör mig väldigt och gör mig otroligt GLAD att få höra, så TACK så otroligt mycket som talar om det för mig *kram*

Ni är väl med i kvällens manifestation "Earth Hour" och släcker ner alla era lampor mellan 20.30 - 21.30?? Det gör jag.

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-03-28 19:37)

 

Middagstips

I söndags gjorde jag en liten annorlunda middag - nämligen tabouleh med italiensk kycklingfilé och till det en riktigt god tzatziki.

Det blev otroligt gott och jag kan tänka mig att tabouleh smakar kanongott på sommaren med grillat kött.

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-03-28 19:39)