helenas-web.nu

Rapport från Näslundska köket

Onsdag - lill-lördag som dagen också kallas - bjöd på något så lyxigt som hemgjord pytt-i-panna här hos oss, till det vändstekt ägg och kokt potatis samt inlagda rödbetor. Rödbetorna var dock köpta...

Tycker det är jättegott med hemgjord pytt-i-panna till skillnad mot den frysta som jag inte alls gillar *urk*

I övrigt så har dagen varit kanon - maken har just kommit hem efter några dagar på annan ort i jobbet. Jag tog en promenad i morse runt sjön i det underbara vädret och ska strax gå ytterligare en gång. Sååå härligt! Inte illa att promenera 1½ timme. Sen i måndags har jag motionerat 245 minuter när jag kommer hem från denna promenad som jag nu sticker ut på :)

Vad har Du ätit till middag idag? Och har du motionerat nåt?

~ Kram Helena ~

 

Husmor erkänner...

Nu är det bekräftat - även husmor här i familjen kan drappas av hjärnsläpp *suck*

Vi skulle idag äta spaghetti med köttfärssås och jag visste att vi hade färdiglagad köttfärssås sedan tidigare i frysen så jag tänkte ju ta fram och tina den till middag idag. När jag står där med huvudet inne i frysen och letar så inser jag att "Näää - det finns ingen köttfärssås i frysen" och det var för sent att ta fram köttfärs ur frysen och ställa sig att steka köttfärssås.

In i frysen igen för att kika efter något annat - jo, där fanns visst köttsoppa med klimp så att det räcker till alla *glad* Så idag blev det köttsoppa med klimp till middag här hos oss.

Under middagen satt vi och pratade och på nåt sätt kom vi in på mums-mums och kokosbollar. Då kom jag på att när jag var liten så gjorde vi egna kokosbollar (i fyrkanter) hemma hos oss. Sagt och gjort så letade jag fram receptet, kollade igenom det o tänka sig att jag hade alla ingredienserna hemma. Satte igång och började göra smeten och bl a vispa den i hushållsassistenten - jisses vad det smeten skvittrade runt lite här och var i köket *fniss*

Så här fina blev de - jättesmaskiga:


Det var min dag i köket - vad har Du ätit till middag idag?

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-04-21 20:15)

 

Måndagsrapport från köket

Idag kommer det bara ett kort inlägg från husmors kök.

Vardagen är här och med den alla måsten som man är tvingad att utföra, skola är ett ex... Skulle hellre stå i köket och baka eller laga mat än att plugga.

Idag bjöd jag min kompis Camilla och hennes ena dotter på middag och då gjorde jag Italiensk korvgryta, ett recept som jag hittat på Allt om mats hemsida, som efter lite modifiering hamnade i mitt kök och sen på min hemsida. Det blev jättegott, vilket jag faktiskt inte trodde när jag gjorde maten...

Vad har Du ätit till middag idag?

~ Kram Helena ~

 

Vinnare av blogg-candyn blev...

WOW - sen nystarten av bloggen i onsdagskväll har sidan besökts mer än 1.800 gånger - det känns hur imponerande som helst måste jag säga och ett stor TACK till er alla.

För att utse vinnaren  av min blogg-candy använde jag mig av random.org. Random.org valde inlägget som skrevs av: Birgitta från Åland - STORT GRATTIS till dig. (Din vinst kommer inom kort med posten.)

~ Kram Helena ~

 

Vårfoton

Tänkte bjuda på några foton som jag tagit här i helgen.

För flera år sedan grävde jag upp samtliga rabatter på vår tomt för de var i sånt bedrövligt skick - ingen ordning alls sedan förra ägarna (vi har ju "bara" ägt huset i snart 15 år...). Jag satsar hellre på blomlådor och krukor på altantrappen och yttertrappen istället för att rensa ogräs i rabatterna. Men man vet ju aldrig - snart kanske jag står där med rabatter igen.

Tydligen så grävde jag inte upp alla lökar i rabatten utan varje år blir jag ändå lika förvånad över dessa vackra krokusar som växer upp i gräsmattan:

Igår, lördag, åkte jag till blomsteraffären som finns i närheten där vi bor och köpte några små fina penséer som jag planterade i den här korgen. I korgen la jag även ner några snäckor och fina vita stenar från några av våra resor till Thailand och Kreta. Det är så ljuvligt när man får börja plantera ut blommor och det blir lite färgklickar här och var på tomten.

Nu vill jag att all snö ska smälta bort och att värmen kommer snart igen. Här i Övik har det blåst rejält i några dagar nu.

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-04-19 20:09)