helenas-web.nu

Tisdagskort

Idag visar jag ett kort i blått.

Jag är egentligen ingen blå människa men jag kommer ändå på mig själv att göra kort och layouter i blått ganska ofta.

Stämpeln är från Whiff of Joy som jag färglagt med Promarkers och MCP-teknik. Själva ramen har jag skurit ut med Nestabilities från Spellbinder. Papprena är så otroligt ljvliga (finns i några olika färgställningar) och kommer från Reprint. Texten har jag skrivit ut i word (jättesmidigt att ta med när man är på pysselträffar...).

~ Kram Helena ~

 

Måndag i köket

Idag har jag bjudit på något så "avancerat och exotiskt" som köpta fiskbullar med dillsås ur burk *fniss*

Det gäller att passa på när maken är bortrest för det är bland det äckligaste han vet, själv tycker jag att det är en OK maträtt (dessutom väldans billigt). Till fiskbullarna serverade jag hemgjord potatismos och rårivna morötter och ett glas vatten. Inte så pjåkigt om jag får säga det själv...

~ Kram Helena ~

 

Grattiskort

Dagens kort som jag visar upp gjordes på pysselträffen i Umeå i helgen. (Lite taskig bild men jag antar ni förstår hur det ser ut ändå...)

Stämpeln som jag färglagt med ProMarkers och MCP-teknik är från Fearie Art Song Stamps som har så många fina stämplar. De ljuvliga papprena är från favoriten Maja Design. Allt material har jag köpt hos Scraphuset :)

~ Kram Helena ~

 

Grillat med Näslunds

Idag till middag avvek vi helt från matsedeln som jag hade planerat tidigare. Vi tog och grillade i det vackra vädret istället :)

Vi grillade kycklingfilé med en asiatisk touch och till det serverade vi gratinerad sötpotatismos, rödbets-tzatziki och en vitlökssås och till det blev hade jag gjort en otroligt god och kanske lite annorlunda blå sallad med blåbärsvinägrett. Mums!

Se här vilken härligt färgsprakande tallrik det blev:

Vad har ni ätit idag, tro? Jag hoppas ni åt lika gott som vi gjorde :)

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-05-03 17:34)

 

Buffé o picknick förslag från en pysselträff

Till pysselträffen igår hade jag gjort en supergod fransk potatissallad med mozzarellaost. Till detta serverades en vitlöksvinägrett och blandad kompott av kallskuret, olika sorter av salami, rostbiff och även marinerad kycklingfilé. (Tack supersnälla Anna S för att jag fick störa dig i kakbaket för att få receptet på den marinerade kycklingfilén och tack för ett trevligt telefonsamtal.)

Eftersom potatissalladen gjordes tidigt på morgonen och vi inte skulle äta förrän efter 7-8 timmar så hällde jag inte över vitlöksvinägretten utan den tog vi när vi skulle äta.

Både potatissalladen och kycklingfilén passar alldeles utmärkt till antingen buffébordet eller till picknick.

Det var otroligt smidigt att ta med egen mat på pysselträffen och både jag och Malin tyckte verkligen om det här och kommer absolut att göra det fler gånger...!

~ Kram Helena ~