helenas-web.nu

090722

Japp – nu är det dags att krypa till korset… Vägde mig i morse, för första gången på evigheter, och inser att jag har 4 kg för mycket på min kropp. Våren 2002 var jag med i Viktväktarna och gick då ner 10,5 kg och det kändes verkligen som ”piece of cake” att gå ner de där kilona. Nu känns det som om det är ett högre berg att bestiga med de 4 kg som ska bort – men skam den som ger sig. Jag känner ju att jag inte är nöjd med den kropp jag har just nu och då måste ju nån och det är ju jag som måste göra något åt det för ingen annan lär ju göra det åt mig, eller???

Jag har en god vän, Annika, som bor i England och hon är en sån där underbar person som ger av sitt stoooora hjärta och verkligen inspirerar andra oavsett vad det gäller. Hon för sin egen kamp mot de där sista kg som ska bort o kan hon så kan väl jag, eller hur?! Annika är en stor inspiration för mig.

Återigen har jag tänkt att använda mig av Vv’s koncept med pointsberäkning (Points Plan) eftersom jag har materialet kvar sedan tidigare. Fr o m NU skriva upp allt jag äter, dricker och motionerar. För att gå ner i vikt ska jag äta 18 points. För många kan det tyckas att mina 59 kg är helt normalt men för mig är det inte det. Jag har en väldigt tunn benstomme och har alltid varit mager (om jag inte räknar åren efter att barnen föddes o fram till våren 2002). För mig är min ideal vikt 55 kg och det är dit jag strävar.

Emellanåt, tror det inte blir varje dag, kommer jag att skriva här i bloggen hur det går för mig och även lägga ut min hela matsedel för dagen – jag tror att det kommer att peppa/sporra mig lika mycket som Annika + alla övriga goa vänner som jag har därute i cyberspace. Lägger jag ut det offentligt är det inte lika kul att fuska och strunta i att fortsätta kampen – jag är alltid ärlig o skriver upp allt jag äter o så – det är alltså min verklighet som jag lägger upp.

Nåväl – här kommer dagen (22/7) i korthet:

Startvikt: 59 kg (22/7)
Viktminskning förra veckan: 0 (eftersom jag startade idag)

Frukost – 2,5 p:
Havregrynsgröt med rivet äpple + kanel + lättmjölk
Kaffe
Finn Crisp + ½ tsk bordsmargarin

Lunch – 5,5 p:
Kaffe
Hårdbröd + ½ tsk bordsmargarin + rökt fisk + citronmajonnäs
Liten jordgubbsmuffins

Middag – 11,5 p:
Stekt fläsk + potatis + morotsstuvning

Mellanmål mm – 1,5 p:
Popcorn
Äpple

Vatten: 10 st stora glas
Motion: 80 min rask promenad vilket ger 4 points (som är max för antal motionspoints man kan motionera ihop under en dag).

Antal avverkade points: 21 p
Kvar till senare: 1 p

Reflektioner:
Summa summarum är att dagen varit bra. Den raska promenaden var helt underbar, trevligt sällskap av min kompis Camilla och trots att den genomfördes delvis i regn, så kändes det kanon. Bra tempo.

Kan känna att det är svårt att dricka allt som jag ska men om jag börjar dagen med ett glas vatten, dricker vatten till maten och även dricker ett glas innan varje måltid så borde det gå tycker jag. Nu från början känns det verkligen att jag dricker mer än jag brukar göra normalt för jag får ju springa på toan titt som tätt ju.

Idag blev vi bjudna till svärföräldrarna på middag o svärmors fläsk med morotsstuvning går verkligen inte av för hackor direkt. Det är bland det godaste jag vet. Men eftersom det är måååånga points i just den måltiden så drog antalet points iväg rejält till middag. Jag åt tänkt lite, lite popcorn ikväll och det var sååå rackarns gott, jag tycker det är jättegott med lite extra aromat på. Till middagen drack jag vatten och tackade dessutom nej till en kaka till kaffet efteråt. DUKTIGA MIG!

Jag tycker att en av dagens viktigaste måltider är frukosten och jag äter gärna gröt eller något annat bastant.

Har du något frukosttips som du kan dela med dig av till mig så tar jag gärna emot det tacksamt! Recept på någon sorts gröt (ej vanlig havregryn- mannagryn- eller risgrynsgröt) kanske?

~ Kram Helena ~

Senast uppdaterad (2009-07-22 22:01)

 

Multikvarn

För en månad sedan var jag på sommarens andra Tupperware visning, denna gång hos Johanna. Där köpte jag mig en ny kvarn (min gamla nötkvarn är sååå oanvändbar eftersom den inte går att ta isär... *urk*).

Nu på morgonen testade jag min multikvarn för första gången när jag skulle riva prästosten som vi hade kva. Jag måste säga att kvarnen var otroligt bra. Kvarnen kommer med en uppsamlingsburk samt även ett lock för denna burk. Dessutom står kvarnen stadigt eftersom det är sugfötter under uppsamlingsburken. Rivinsatsen som följer med är med ett fint rivjärn och man kan komplettera med ett grovt rivjärn, vilket jag kommer att göra.

Bild lånad från Tupperwares hemsida.

Nu kanske det blir roligt igen att riva nötter här hemma...

~ Kram Helena ~

 

20.000 besök är passerade

Sedan starten av min nya hemsida för ca 3 månader sedan har jag haft över 20.000 besökare här inne enligt mitt web-statistik program.

Jag kunde aldrig tro att det skulle slå så väl ut - helt FANTASTISKT! 1000 tack till alla som kikar in emellanåt här inne.

Kommentera gärna när du kikar in här - varje kommentar värmer ska du veta.

~ Kram Helena ~

 

 

Energi på hög nivå = bakdag

Ibland vet man inte var all energi som man bär på kommer ifrån. Idag är en sån dag här hos mig... När jag steg upp i morse kom jag på att jag skulle baka några olika sorters bröd. Hos oss går det mycket matbröd, speciellt på sommaren och under helger när alla är hemmavid. Det första receptet hade jag fått från Helen i Lerum som hon tyckte skulle passa mig.

Sagt och gjort, jag stöpte en deg till vaniljbullar med sylt och tänkte använda mig av hallonsylt men jag hittade ingen hallonsylt när jag skulle baka så då tog jag jordgubbssylt istället.

 

Bullarna fick höga betyg här hemma så de kommer jag att göra fler gånger.

Sen tog jag och stöpte en deg för att baka havrebräck (matbröd) - det här receptet hittade jag nånstans på nätet men vet inte var. Man kan antingen baka dem ganska stora (som jag gjorde) eller som runda småbullar, typ frukostbröd om man vill.

Strax innan middagen var det så dags för dagens sista (?) bak. Denna gång blev det solrosbröd. Jag vet inte om jag hade något för lite mjöl i degen för limporna blev något platta men ack sååå goda! Apelsinmarmeladen och solrosfrön i degen gav verkligen det där extra.

Tycker ni, som jag, att hembakt bröd är sååå mycket godare än köpe-bröd? Vad brukar Du baka för något?

~ Kram Helena ~

 

Mat från frysen

Idag, och även igår, äter vi grytor som jag tillagat tidigare och som enkelt tas fram från frysen för att först tinas och sedan värmas på spisen. Laga mat i storkok och frysa in portionsförpackningar är någon som jag varmt vurmar över. Oavsett om det är matlådor (1 portioners) eller om det är familjeförpackningar som man stoppar in i frysen. Många av de maträtter som tillagas passar även att frysas in.

Igår åt vi Italiensk köttgryta och till det pasta och lite rester från fredagens buffé. Smaskigt! Idag blir det lätta vardagsgrytan och kokt potatis samt lite grönsaker. Så himla praktiskt att ta fram och värma maten för ibland hinner man inte eller orkar man inte ställa sig och laga rejäl bra mat och vad är då bättre än att ta fram ur frysen?

Nu längtar jag till somrigt soligt väder så grillen får komma till användning igen...

Hoppas ni haft en bra dag därute i sommar Sverige, här öser regnet ner idag så jag har då passat på att baka och det blev några olika varianter. Recept och bilder lägger jag upp senare ikväll.

~ Kram Helena ~