helenas-web.nu

Gorjuss girls

För några veckor sedan köpte jag ett gäng med underbara Gorjuss stämplar av min scrapvän Ewonne. Jag har inte haft varken tid eller inspiration att göra något av dem men nu så...

Tänk vilken inspiration som kan komma över en "bara så där" ibland. Jag stämplade upp ett antal motiv och satt och färglade dem. Började montera ett kort och vips så var 5 kort gjorda. Idag visar jag upp 2 av dem - varsågoda:

Inspiration till ovanstående kort fick jag av månadens kortskiss hos HighCoastScrap.

(ursäkta bildkvalitén...)

~ Kram Helena ~

 

Här är ditt kylskåp

Idag har jag och maken städat på tomten och gjort nästan helt klart inför vintern. Det som saknas är att klippa ner häcken som går runt halva tomten. Vår häcksax är tyvärr för klen numera för grenarna så en ny måste införskaffas till veckan.

Tanken idag var att äntligen komma till skott och göra porterstek till middag men fick inte med mig hem någon stek jag kunde använda när jag var till pappa häromdagen för att hämta älgkött... Så jag fick tänka om.

Städning av frys och kyl har också skett och utifrån "Här är ditt kylskåp" så tillagade jag en av de godaste maträtterna hittills om jag lyssnar på maken och äldsta dottern.

Maten var otroligt god och smakrik måste jag medge. Av det som fanns i kylskåpet så gjorde jag fylld fläskfilé med soltorkade tomater o fetaost + ugnsrostade rotsaker + fetaostsås med soltorkade tomater o fetaost. Tänk att man har så mycket gott i gömmorna och det är otroligt vad bra det blir.

Ha en härlig lördagkväll därute.

~ Kram Helena ~

 

Megan & Melker

Idag visar jag upp två layouter som jag gjort för ett bra tag sedan men inte har visat upp här i bloggen tidigare.

Den första är på min kusins dotter Megan, som poserade så gulligt när vi var o hälsade på dem o uppvaktade lillebror Kevin vid hans födelse.

Den andra layouten är på Melker som är min systers stora kille. Melker är en riktigt smart kille med enormt mycket sunt förnuft.

(Det är samma röda mönstrade papper på båda layouterna - ett papper som jag gillar hur mycket som helst. Syns väl också att jag gillar rub-ons hur mycket som helst, va?!)

~ Kram Helena ~

 

Matsedel för v44

Nu finns matsedeln för v 44 upplagd här till vänster.

Veckan bjuder på enkel mat - de första dagarna gör jag bl a sån mat som maken vägrar äta (blodpudding o fiskbullar) - gäller att passa på när han är bortrest...

Ha en bra matvecka!

~ Kram Helena ~

 

Tjejfrukost i Gottne

Igår, lördag, var jag inbjuden till Bönhuset i Gottne för att prata om scrapbooking på en tjejfrukost. Det är alltid lika trevligt att få en sån förfrågan :)

De ville även att vi skulle pyssla tillsammans så jag hade förberett tre ganska enkla kort och även en julklappstag som jag tog med mig. Sen hade jag stansat ut och klippt till papper, bokstäver och dekorationer till varje deltagare.

Så här blev korten och julklappstagen:

Allt material har jag inhandlat hos Scraphuset.

~ Kram Helena ~