helenas-web.nu

Hoppsan...!

Hoppsan, så det kan gå... Trodde att jag hade lagt ut matsedeln för veckan i söndags men se det hade hon inte... Tack Anzi för att du påpekade det!

Ang. ProPoints så har jag ingen som helst aning om vad det är för något eftersom jag inte viktväktar, så ni får räkna ut det själva kära bloggbesökare.

Ha en bra fortsättning på kvällen allihopa - själv tänkte jag pyssla en stund och sen se på de två senaste avsnitten av American Idol från USA.

~ Kram Helena ~

 

Producerat...

Här har det producerats layouter och kort som aldrig förr - det var längesedan jag kände sån lust och inspiration som jag gjort denna månad. Helt underbart!

Den här layouten på min mamma, när  hon fyllde 65 2008, har jag gjort till Cards of Marias januaritävling:

Å den här layouten, på mig själv 2007, har jag gjort till Hobbyhusets monokromatiska januari tävling:

Å den här layouten, på min älskade stora tjej, har jag gjort till både HighCoastScraps januariskiss och även till Scraphuset:

Den sista som jag visar idag har jag gjort till Scraphuset o använt mig av underbara papper från October Afternoon:

Tack för titten!

~ Kram Helena ~

 

I köket hos Näslund - v3

Här hos oss har inte tiden stått stilla i veckan utan veckan har flygit fram i 100 knyck känns det som. Det har varit jobb, skola, kurser, pyssel, besök hos sjukgymnas osv osv som har hunnits med.

Till kursen i onsdags bakade jag en helt underbart god Bountykaka. Jag gjorde kakan laktosfri för lillskruttans skull och tur var väl det för hon älskade kakan hur mycket som helst *glad*

I går var det tänkt att jag skulle göra souvaswok till middag, åkte iväg och skulle inhandla souvas men till min förvåning så fanns inte det att få tag i *ledsen* Istället tog jag fram kycklingfilé och wokade det tillsammans med grönsaker och mexikansk grillkrydda. Gjorde en mycket god kall sås som jag serverade till woken som vi åt i tortilla. Mycket gott blev det. Jag var just inne på Santa Maria's hemsida för att hitta åt kryddan o länka/lägga upp bild här men hittar inte kryddan där - konstigt...!

Idag gjorde jag kyckling med cashewnötter till middag och serverade jasminris till och även marinerade bönor.

Efter middagen tog jag och maken en härlig promenad rund sjön där vi bor och sen åt vi god efterrätt - vit chokladmousse.

~ Kram Helena ~

 

Bidrag till tävling

Har faktiskt fått tummen ur flera gånger den här månaden och skickat in bidrag till olika tävlingar. Här är mitt bidrag till januaris månadstävling hos Stämpelstudion:

Deras tävlingskriterier var att man skulle använda sig av punchinella, wellpapp och något utstansat på sitt alster.

Lite taskig bild pga mörkt o blixt, på de små klisterlapparna står det HEJ!

~ Kram Helena ~

 

Kökstjänst

Lillskruttan här i familjen verkar ev. vara laktosintolerant. Väldigt ofta, om inte varje gång, hon har ätit något så ojar hon sig över hur ont i magen hon har. Därför har vi, from idag, bytt ut allt vi kan till laktosfritt för att se om det blir någon förändring för henne.

Bakade goda tekakor på laktosfri mjölk och margarin idag utifrån mitt gamla hederliga och välbeprövade tekaksrecept och de blev så goda så...

Se så fina de blev:

Till middag gjorde jag lammfärsbiffar i tomatsås och modifierade om receptet så nu har jag uppdaterat det här i bloggen också. Jag älskar verkligen lammfärs och kryddorna som man ofta har till, ex spiskummin. Det blir en så härlig och orientalisk smak. Till lammfärsbiffarna serverade jag en god bulgursallad som jag snodde ihop utifrån vad köket hade att erbjuda idag. Makens kommentar var att det var hur gott som helst. Sånt är alltid lika roligt att höra faktiskt. Jag hör det gärna varje dag om jag får bestämma...!

~ Kram Helena ~