helenas-web.nu

Julgodiskokandet fortsätter...

Som jag skrivit förut så tycker jag det är väldigt roligt att testa att göra olika sorters godisar nu till jul. Många av godisarna har jag gett bort så det finns inte så mycket i vår matkällare som man kan tro... *skratt*

Idag har jag fortsatt med godiskokande och då gjorde jag kaffekola, receptet hittade jag tidigare i år nånstans på nätet men har helt glömt bort var nånstans. Jag kokade dem och himmel vad goda de blev...! Gillar man kaffe är dessa ett måste.

Sen gjorde jag även polkaknäck, vars recept jag hittade på arla.se. Himla goda blev dessa också - blev snabbt barnens favorit...!

I fredags gjorde jag chokladdoppad lakritskola med havssalt - urgoda om man gillar turkisk peppar. Hade läst lite överallt på nätet att dessa var vansinnigt goda och nu kunde jag ju inte hålla mig längre från att testa. Å ja - de var jättegoda (även dessa)...

I går testade jag att göra hallonkola men de hamnade i soporna så det receptet lägger jag då inte ut här på hemsidan...

~ Kram Helena ~

 

Snabbmat a la lyx

Igår jobbade jag flera timmar, gick på stan o handlade sen några julklappar. Åkte hem o började förbereda maten, hämtade ena dottern hos en kompis o återvände till middagen...

Jag gjorde laxspett med sesamfrön till middag och till det serverade jag hemgjord potatismos, limesås och en god sallad.

Laxen behövde bara vara inne i ugnen i drygt 5 minuter för att bli klar - snacka om snabbmat a la lyx...! Gott dessutom! God mat behöver inte vara krånglig att göra, snarare tvärtom...

~ Kram Helena ~

 

Julklapp till chefen

Jag har världens goaste chef o vän, Anette, hon är en sån där person som vill alla väl och hjälpa alla. Tidigare har hon sagt att hon vill ha ett tri shutter card i "hennes" färger av mig. Sagt o gjort så gjorde jag ett sånt till henne sent igår kväll. När jag satt och gjorde julkortet slog det mig att hon hinner nog inte koka någon sorts julgodis själv i år med tanke på hur mycket hon jobbar och står i.

Jag tog o fyllde en massa cellofanpåsar med de 8 olika julgodis sorterna jag gjort, knöt en rosett runtomkring med naturfärgade snören och sen en tag på där jag skrev vad det var för slags godis i. I morse när jag träffade henne på jobbet så fick hon min lilla julklapp - det var otroligt roligt att få se hur hjärtligt glad hon blev över julklappen. Att se hennes glädje var nog den bästa julklapp jag kunde få själv.

Jag har ett ordspråk som jag ofta kommer tillbaka till o det är: När du blir äldre upptäcker du att du har två händer: en för att hjälpa dig själv och en för att hjälpa andra. Jag försöker ha det här ordspråket i åtanke när det gäller hur jag beter mig mot mina medmänniskor och om jag kan hjälpa någon.

~ Kram Helena ~

 

Godisfabriken går på högvarv

En sockerbagare här bor i staden, hon bakar GODIS mest hela dagen... Japp - nu är det godiskokande som är på tapeten för hela slanten här hemma.

Jag tycker det är riktigt roligt och väldigt gott med hemgjord godis och det är bara till jul som jag gör egen godis. Men då gör jag massor istället. En del av tjusningen är att testa massa olika nya recept... Jag är inte en sån person som gör svåra och besvärliga recept utan enkla ska de vara.

Hittills, i år, har jag gjort:

Baileystryffel:

Fikonbollar:

Fudge:

Glöggbollar:

Ischoklad:

Snöbollar:

Vaniljfudge:

Wienernougat:

Några fler sorter lär det bli innan jag känner mig klar...

~ Kram Helena ~

 

Matsedel upplagd

Tänk vad tiden går fram fort... Imorgon är det redan v 51 o det är bara drygt en vecka kvar till julafton.

Matsedeln för nästa vecka, v 51, finns nu upplagd här till vänster. Ha en bra matvecka allihopa!

~ Kram Helena ~