helenas-web.nu

Underbart är KORT

Förra veckan pysslade jag faktiskt ganska lite, dock var jag "tvungen" att göra lite kort eftersom flera släktingar fyllde år och hade kalas...

Småkusinerna Kajsa o Klara fick varsin grattis-tag - himla smidigt att göra en tag som man knyter på paketet om man har lite bråttom...

Svågern fyllde år samma dag som småkusinernas kalas och det var inte lätt att välja vilket av kalasen vi skulle åka på - 11 mil enkel väg emellan gör att vi inte kan åka på båda :( Så här blev svågerns kort:

Mamma beställde ett grattis-till-förlovningen kort som hon skulle leverera idag:

Som vanligt så har jag köpt det mesta av materialet hos Scraphuset...!

Ikväll tänkte jag pyssla så nu måste jag röja lite så jag får plats att dra fram allt igen *fniss*

~ Kram Helena ~

 

Mat o bak i köket

Vet att jag inte har uppdaterat hemsidan på över en vecka med bilder från stöket i köket men nu så...

Jag har bakat lite här på slutet, bl a så har jag gjort chokladrutor med pepparkaksglasyr (väldigt god), vaniljrutor (också dem väldigt goda) och moccarulle (mumsfilibaba).

Se o njut...

Chokladrutor med pepparkaksglasyr:

Vaniljrutor:

Moccarulle:

Nu i veckan har jag tänkt att tömma frysen på mat - skönt att tömma och börja fylla upp igen.

I måndags gjorde jag en lyxig skinksås utifrån de dessertostar vi hade kvar från ostbrickan i lördags. Skinksåsen blev otroligt krämig och god och gick åt som smör i solsken.

I söndags hittade jag 4 st lunchkorvar som jag tillagade igårkväll till middag. Min tanke var att jag skulle göra Klasses fyllda frukostkorv men jag knåpade ihop ett annat recept på gratiernad lunchkorv utifrån "här är ditt kylskåp" vilket jag gillar att göra. Maten fick högsta betyg av maken o äldsta dottern - kul!

Nu ska jag ta o koka ärtsoppa till dagens middag - gott!

Ha det gott o välkommen åter!

~ Kram Helena ~

 

2 bidrag

igår kväll satt jag och var så himla pysselsugen så jag var ju bara "tvungen" att scrappa lite... Jag försöker scrappa upp alla gamla foton som jag har och inser att jag har faktiskt inte framkallat några foton från 2009 ännu. Ser verkligen fram emot att ha scrappat upp alla framkallade foton och få skicka iväg en ny beställning till Crimson på en massa fina foton.

Den första layouten jag gjorde igår var till bingoutmaningen som goaste Sanna har hos Pappersbiten - deras tävling i februari. Jag valde rad nr 9 som skulle innehålla: distress ink, knappar, journalingruta, hjärtan och wellpapp.

Sen gjorde jag februari månads skissutmaning för layouter hos Öviks scrap- och stämpelförening HighCoastScrap: Håkan o Emma sitter i en snödriva i slalombacken i Solberg våren 2008 och fikar.

Så gott som allt material till båda layouterna har jag köpt hos Scraphuset!

Ikväll blir det pysselträff med föreningen på Ängetskolan *tjohooo* Jag tänkte ta och göra några grattiskort till födelsedagarna som vi ska fira med släkten här i februari.

~ Kram Helena ~

 

Cyberpyssel via MSN

Vid flera tillfällen under januari har jag suttit och cyberpysslat via MSN med några goa pysselkompisar runtomkring i Sverige o även från England.

Igår kväll var en sån kväll o då gjorde jag bl a dessa två alster:

Käraste Annika gav mig en utmaning: skapa en LO med färgerna: brunt, vitt och blått kombinerat med knappar, mesh/tyll, spets, 2 cardstock samt 3 mönstrade papper. Jag höll mig till allt förutom att jag använde mig av 3 cardstock... Fotona är tagna vid havet, i Bottenviken, utanför ön där min pappa har sin sommarstuga.

Bland det bästa man kan ha är ju syskon, min lillasyster är också en kär vän. Har använt mig av papper från Bo Bunny's kollektion Love Bandit, rub-ons från Kaiser, blingpärlor från Reprint samt borderstans Doily Lace från Martha Stewart som naturligtvis finns hos Scraphuset.

Tack för att du tittade in :)

~ Kram Helena ~

 

Hoppsan...!

Hoppsan, så det kan gå... Trodde att jag hade lagt ut matsedeln för veckan i söndags men se det hade hon inte... Tack Anzi för att du påpekade det!

Ang. ProPoints så har jag ingen som helst aning om vad det är för något eftersom jag inte viktväktar, så ni får räkna ut det själva kära bloggbesökare.

Ha en bra fortsättning på kvällen allihopa - själv tänkte jag pyssla en stund och sen se på de två senaste avsnitten av American Idol från USA.

~ Kram Helena ~