helenas-web.nu

♥ Cannelloni med kycklingfyllning ♥

Med färska lasagneplattor och lite annat smått o gott gör du ganska snabbt fantastiskt goda och smakrika cannelloni som fyllts med bl a knaperstekt bacon och vitlöksost.

Börja med finklipp bacon och knaperstek dem i en stekpanna, skär kycklingfilé i små bitar och stek. Lägg över i en skål där du blandar ner riven parmesanost och vitlöksost.

Fördela blandningen i lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsfast form.

Häll över en burk färdig pastasås och strö över rikligt med riven parmesanost.

Gratinera i ugn och servera tillsammans med en god grönsallad.

Det här är en klar favorit hemma hos oss och kommer ofta upp som förslag på maträtter.

Vill du ta del av hela receptet hittar du det här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Grönsakspaj ♥

Här hemma äter vi inte speciellt ofta helt vegetariska måltider. Jag försöker få in en hel vegetarisk måltid med jämna mellanrum men skulle vilja bli bättre på det.

Idag tänker jag slå ett slag för den mest fantastiska grönsakspajen som jag vet, receptet har jag fått av finaste Helen i Lerum, så håll i hatten för här kommer den:

Med smör, vetemjöl och riven parmesanost så fixar du smuldegen galant.

Skölj och skär grönsakerna i små bitar och finhacka vitlöken. Fräs allt i några minuter i olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna och smaka av med salt och peppar, låt puttra en liten stund till. Häll allt i en ugnsfast form och strö över smulad fetaost. Avsluta med att strö smuldegen över och gratinera sedan.

Med en god sallad till så har du en fantastiskt god och mättande middag.

Hela det goda receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Jordgubbsmuffins med citron ♥

Av de finaste jordgubbarna kan man göra de godaste muffinsarna.

Med lite rivet citronskal och lemon curd så blir de inte allt för sötsliskiga utan så där perfekt goda.

Börja att vispa samman smör med strösocker och rörsocker. Tillsätt de torra ingredienserna och därefter grädde och lemon curd samt rivet citronskal.

Blanda till sist ner finhackad vit blockchoklad och klicka ut smeten i muffinsformar. Tryck ner jordgubbar som skurits i små bitar i varje form.

Grädda mitt i ugnen och låt dig sedan väl smaka av de goda muffinsarna!

Perfekt att ta med till stranden när det är dags att sola och bada. När nu värmen och solen kommer...!

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Kokosmums ♥

Sent igår kväll kom jag på att jag skulle baka kokosmums eller gräddbullar som många kallar de här ljuvligt goda fluffiga kakorna med smak av vanilj.

Tänk att min hjärna jobbar för högtryck oavsett vad jag tar mig till. Ska jag baka en sort så blir det ofta två eller tre sorter. Ska jag fixa grillmiddag med en sås så blir det ofta en eller två såser till å precis så blev det igår...

Jag hade lite (7 äggvitor) över från ett annat projekt i köket så jag använde mig av två av dem till kokosmumsen. Jag minns dem från tonåren när jag växte upp, för då bakade vi dem ibland, med kladdet på fingrarna när man vänder dem i kokosströsslet.

Jag började med att blanda samman kallt vatten med strösocker, florsocker och äggvitor i bunken som hör till hushållsassistenten. Sedan kokade jag upp ytterligare vatten och vispade ner gelantinpulvret. Därefter tillsatte jag det heta vattnet i bunken och började vispa på högsta hastighet. Efter ca 20 - 25 minuter var smeten härligt tjock och kladdig.

När smeten var klar så blandade jag samman kokos och kakao som jag strödde ut i botten av ugnens långpanna och så hällde jag ut hela smeten i den. Därefter strödde jag ut mer kokosströssel ovanpå och ställde in i frysen i 1,5 - 2 timmar för att stelna.

Min bunke klarade nätt och jämt storleken på smeten och det funkar ju alldeles utmärkt att halvera ingredienserna till smeten om man vill. Ta då en mindre form, ca 20 x 30 cm.

När smeten kallnat ordentligt skar jag den i rutor, ca 4 x 5 cm, och doppade de vita snittytorna i kokosströsslet så det blir kokos runtom alla bitar.

Kakan passar utmärkt att förvara i frysen och kan nästan ätas direkt. Låt den bara stå i rumstemperatur i ca 10 minuter först bara.

Vill du se hela receptet så hittar du det här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Hot chili ♥

Bland det allra godaste jag vet till grillat kött är "hot chili".

Receptet fick jag en herrans massa år sedan av en bekant (Anders) och det är något som ofta serveras här hemma under sommaren.

Fräs hackad lök och vitlök i en gryta. Tillsätt sedan hackad chili.

Tänk på att använda plasthandskar när du hackar chilin - jag köper engångsplasthandskar på Clas Ohlson.

Mixa allt i en matberedare. Tillsätt därefter ketchup och olja och mixa samman allt till en slät sås.

Låt allt kallna och servera sedan till grillad kyckling eller kött. Hot chilin kan förvaras i kylskåp under flera veckor så passa på och gör en dubbelsats så har du länge :)

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥