helenas-web.nu

♥ Doris ♥

Vår finaste, älskade Doris-katt ♥

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Dajmmarängefterrätt ♥

Om det inte märkts tidigare bland mina recept så är jag en stor fan av enkla men självklart goda recept.

Ibland blir jag smått irriterad över recept som är krångliga och kräver en hel massa moment som tar evinnerlig tid. Så är dock inte alls fallet idag :o)

För några år sedan blev jag bjuden av en god vän, Gulli, på just den här efterrätten. Med ynka tre ingredienser så fixar du den galant!

Jag lägger ett bakplåtspapper i botten av en springform och därefter lägger jag ner en köpt marängbotten. Vispa en förpackning vaniljvisp och hacka dajm i bitar.

Blanda ihop vaniljvispen och dajmen. Häll detta i springformen, över marängbotten.

Ställ in i frysen - gärna till nästa dag (jag har en plastpåse runt springformen).

Låt efterrätten stå i rumstemperatur en liten stund innan servering. Under tiden passar du på att garnera med ex färska jordgubbar och så brygger du kaffe på nymalda bönor som serveras till.

Visst ser det väl gott ut?!

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Strawberry lemonade ♥

Jordgubbar hör verkligen sommaren till, eller hur? Tänk att få sitta och äta solvarma jordgubbar ur en skål ute på altantrappan. Det är lyx det!

Av goda frusna jordgubbar som mixas kan du göra en svalkande god strawberry lemonade. Tillsätt fruktsoda eller 7up till de mixade jordgubbarna och till sist några iskuber.

Mums! Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Liljekonvaljer ♥

Med sina underbara små klockor står hon där, liljekonvaljen, i mängd tillsammans med alla andra och bildar en grön matta av bladen och med vita små öar av klockstänglarna.

Nu står de här, inne hos mig, och sprider den mest fantastiska doft i vårt hem. En doft av svensk sommar.

Är de inte vackra så säg?

♥ Kram Helena ♥

 

♥ kall ajvarsås ♥

Att blanda ihop några få ingredienser till en god sås gillar jag. Idag bjöds det på kall ajvarsås till kvällens grillmiddag som bestod av grillad kycklingfilé och till det serverades grillade majskolvar och en god grönsallad.

Blanda samman creme fraiche med ajvar relish (den starka varianten) tillsammans med honung o en skvätt olivolja. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.

Klart!

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥