helenas-web.nu

♥ på vår farstukvist ♥

På bordet som står på min farstukvist brukar jag ta de allra flesta fotona som jag använder här i min blogg.

Jag gillar det gamla smutsiga bordet, blommorna, blomkrukorna - ja allt! Ljuset där ute och den gröna färgen från träden och gräsmattorna i bakgrunden är också en favorit.

♥ Kram Helena ♥

 

♥ nässelfjäril ♥

Igår fick vi besök av en urtjusig nässelfjäril i vårt vardagsrum.

Den satte sig så snällt på ena stolen i vardagsrummet och väntade så jag kunde hämta kameran och föreviga den.


Visst är den vacker?

♥ Kram Helena ♥

 

♥ zabaionesås ♥

Med några få ingredienser kokar du snabbt ihop en god zabaionesås som serveras till färska bär och frukter.


Jag började med att lägga färsk ananas, blåbär och hallon i fina dessertskålar (så glad över mitt fynd på dollarstore för 10 kr/st.)

Sedan vispade jag ihop bl a äggulor, vaniljsocker (hade tyvärr ingen vaniljstång) i en kastrull. Vispa hela tiden såsen sjuder till en tjockare sås men se till så det inte kokar. Ta kastrullen av plattan och fortsätt vispa tills den svalnat.

Häll såsen på bären och frukten och strö över finhackad vit choklad. Ät och njut!

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Parmesangratinerad sparris ♥

Häromdagen hade lillskruttan önskat att få sparris till middag. Sagt och gjort så köpte vi fin sparris på affären.

Jag bjöd på pasta med räkor i krämig tomatsås och till det så blev det sparris som gratinerats med bl a parmesan.

Jag började att bryta av den nedersta delen av sparrisen och därefter skala uppifrån och ner med hjälp av en potatisskalare. Enklast är om man lägger sparrisen på skärbrädan. Lägg sparrisen i en smord ugnsfastform.

Blanda samman ströbröd, riven parmesanost och finhackad vitlök med olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Fördela ströbrödsblandningen över sparrisen och ställ in i ugnen i ca 10 - 15 minuter.

Godare än så här blir det inte! Under tiden som sparrisen står i ugnen så finns tid att färdigställa resten av måltiden.

Hela receptet finns här!

♥ Kram Helena ♥

 

♥ Vaniljrutor ♥

Enkla vaniljrutor är, tycker jag, så otroligt gott!

Att de sedan är enkla att göra mjölkfria är ju inte helt fel heller. Då inte smeten innehåller mjölk och använd bara mjölkfritt smör till toppningen.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det kalla vattnet och rör om.
Häll smeten i formen.

Grädda i 175° i 25 minuter i mitten av ugnen. Låt därefter kakan kallna.

Under tiden som kakan kallnar gör du vaniljkrämen. Smält smöret till vaniljkrämen och ta från plattan. Rör ner alla de övriga ingredienserna, förutom kokos, i smöret. Bred krämen över kakan och strö över kokosflingorna.

Skär sedan allt i bitar, jag brukar skära mina långpannekakor i rutor så det blir totalt 42 st bitar. Denna kaka passar perfekt att frysa in och ta fram vid behov.

Hela receptet hittar du här!

♥ Kram Helena ♥